Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
groep 3 middag
10 octobre 2013

les 9 oktober

Beste ouders,

Ik merk tot m'n plezier dat de kinderen tot nu toe elke week allemaal aanwezig zijn en dat het huiswerk goed in orde is! Super, geweldig, bravo, dank jullie voor jullie steun want nogmaals, zonder steun van het thuisfront komen we er niet.

Groep 3 is begonnen in boekje 2.

In dit boekje leren ze:

  • Letters: t – n – b – oo – ee
  • Woorden: teen - een - neus - buik - oog

De letters i - m - r - v - s – aa - p – e zijn bekende letters geworden. De letters t – ee - n – b – oo komen daarbij met behulp van de woorden: teen, een, neus, buik, oog. Deze woorden passen bij het thema: ‘Mijn lijf’. De kinderen krijgen deze woorden aangeboden met behulp van een verhaal dat verteld wordt aan de hand van een reuzenboek. In dat verhaal moeten 2 kinderen naar zwemles, maar door een ongelukje komen ze daar niet terecht.

Naast het uitbreiden van de letterkennis, werken de kinderen ook aan de vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in stukjes hakken (letters of klanken) en die stukjes weer aan elkaar plakken tot een woord. Met behulp van de tot nu toe geleerde letters kunnen ook andere woorden worden gemaakt dan bovenstaande woorden, bijvoorbeeld: vaar, kaas, pit, raam, boos. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen.

Wat is er voor uw kind leuker dan thuis te laten zien wat het allemaal al kan? Het is belangrijk dat uw kind zelfvertrouwen krijgt bij het lezen. Spreek daarom altijd uw waardering uit over de leespogingen en de schrijfsels van uw kind, ook al gaat er nog wel eens iets mis.

Met groep 4 hebben we het verkleinwoord behandeld en de kinderen hebben teksten gelezen waar ze vragen over hebben beantwoord.

ook heb ik met de kinderen een aantal woorden behandeld die niet worden geschreven zoals ze klinken: zo, ja, goed, fout, mijn etc. Deze woorden ben ik met ze aan het dreunen.

huiswerk:

groep 3: blz 16/17uit boekje 2

groep 4: werkblad 21

dictee 6 leren (hele zinnen, het wordt een zinnendictee)

hartlijke groet,

Eline

Publicité
Publicité
Commentaires
groep 3 middag
Publicité
Archives
Publicité